Timeline / Фатален срок (2003)

2906
01:51:11
84%
Rates : 13

Timeline / Фатален срок (2003)

## Режисьор : Ричард Донър

## В ролите : Итън Ембри, Джерард Бътлър, Били Конъли, Ана Фрийл, Франсиз О’Конър, Нийл Макдоноу, Пол Уокър и др.

## IMDBЛинк към IMDB

## Трейлър : Линк към трейлър

## Държава : САЩ

## Година : 2003 г.

## Времетраене : 111 мин.

## Аудио : Българско

## Резюме : Екранизация на бестселъра на Майкъл Крайтън (Джурасик Парк), режисирана от Ричард Донър (Смъртоносно оръжие) за група студенти по археология, които неочаквано попадат в най-голямото приключение на живота си, когато проф. Едуард Джонсън (Били Конъли, Последният самурай) изчезва по време на разкопки.Всичко започва с намирането на мистериозен надпис, който той е написал, но датира от … XIV век! Студентите, начело със сина на проф. Джонсън Крис (Пол Уокър, Бързи и яростни) и асистента му Андре (Жерар Бътлър, Лара Крофт Tomb Raider: Люлката на живота), решават да разплетат загадката и следите ги водят до машина на времето, която преподавателят им е използвал, за да отиде в 1357 година, но без да знае как да се върне. Той е попаднал във Франция в разгара на 100-годишната война и животът му е в сериозна опасност, а групата младежи ще трябва да го намерят и спасят до 8 часа, като междувременно се борят за собственото си оцеляване.

В сърцето на красивата и с богата история френска долина Дордон, група студенти по археология и техният преподавател работят усърдно по разкопките на замък от ХІV век. За професор Едуард Джонсън (Били Конъли), този проект е връхната точка на една дългогодишна мечта. С помощта на асистента си Андре Марек (Джерард Бътлър), своя син Крис (Пол Уокър) и студентите Кейт (Франсис О’Конър), Стърн (Итън Ембри) и Франсоа (Росиф Съдърланд), Джонсън бележи сериозен напредък не само в разкриването на замъка Ла Рок, но също и на останки от манастир и близкото селище Касългард.

Но нещата са на път да се объркат…

Изпълнен с подозрения към дейността на спонсора на разкопките — Международната корпорация за технологии (МКТ) и човекът, който я ръководи – Робърт Донигър (Дейвид Тюлис), професор Джонсън отива в главното седалище на корпорацията в Ню Мексико, за да получи отговор на някои свои въпроси, а докато той е там, неговите студенти откриват запечатана преди повече от 600 години камера. Марек и Кейт се спускат в необезопасеното помещение и точно преди почти катастрофално пропадане на почвата, правят две смайващи открития — бифокални лещи, които е невъзможно да са съществували преди запечатването на камерата, и още по фрапиращото — зов за помощ, датиращ от 2-ри април 1357 г., написан на ръка от ….професор Джонсън!

Решени да разгадаят мистерията, студентите отиват в главната квартира на МКТ, където с изумление научават за новото изобретение на Донигър – машина, която може да препраща триизмерни обекти през пространството. Въпреки че с този уред Донигер цели да революцонизира превоза на стоки, без да иска той отворя дупка във времето, която води директно към 14-ти век, и проф. Донсън, който е настоял сам да изпробва откритието, е попаднал в капана на ожесточената феодална война между французи и англичани! Ще могат ли верните студенти на проф. Джонсън да оцелеят в една от най-свирепите битки в световната история… и да се завърнат обратно в 21-ви век живи?