The Game / Играта (1997)

1467
02:08:48
85%
Rates : 7

The Game / Играта (1997)

## Режисьор : Дейвид Финчър

## В ролите : Майкъл Дъглас, Шон Пен, Дебора Кара Юнгер, Джеймс Ребхорн, Питър Доунът, Керъл Бейкър, Анна Катарина, Армин Мюлер-Щал, Чарлс Мартинет, Скот Хънтър МакГуайър и др.

## IMDBЛинк към IMDB

## Трейлър : Линк към трейлър

## Държава : САЩ

## Година : 1997

## Времетраене : 129 мин.

## Субтири : Български

## Резюме : Игра? Създадена специално за всеки от играчите. Мислете за нея като за чудесно преживяване. Когато не можете да се включите в нея, Играта сама ще ви намери… Досега не сме имали недоволен клиент! В Играта няма правила.

Никълъс Ван Ортън (Майкъл Дъглас) е умен, преуспяващ бизнесмен, свикнал да контролира всеки детайл от своя делови и личен живот. Добре подреденото му съществуване претърпява дълбока промяна, когато брат му Конрад (Шон Пен) му прави неочакван подарък за рождения ден, който скоро води до опустошителни последици. Никълъс се включва в играта и открива, че залозите са много високи, но той самият не е сигурен в правилата или целите й. Скоро открива, че е следен в собствения си дом от незнайни конспиратори, които сякаш целят да го съсипят напълно. Играта се превръща в загадъчна надпревара на живот и смърт, която ще промени живота му завинаги.

“Това е най-добрият сценарий, който съм чел от години”, казва носителят на Оскар Майкъл Дъглас. “Този филм е като упражнение за вашия ум. Играта провокира вашето въображение, което може да се окаже много по-страшно от реалността.” Всъщност “Играта” е филм за загубата на контрол”, споделя режисьорът Дейвид Финчър. Ван Ортън е човек с голяма власт. Но веднъж влязъл в играта, той разбира, че вече не може да упражнява никакъв контрол. Целта на “Играта” е да разголи най-дълбоките ви страхове, да ги изпречи пред очите ви и да каже: “Ето, още си жив. Всичко е наред.”