Pulp Fiction / Криминале (1994)

1725
02:00:00
85%
Rates : 7

Pulp Fiction / Криминале (1994)

## Режисьор : Куентин Тарантино

## В ролите : Джон Траволта, Самюел Джексън, Брус Уилис, Кристофър Уокън, Стив Бускеми, Ума Търман, Алексис Аркет, Тим Рот и други

## IMDB : Линк към IMDB

## IMDB : от Топ 250

## Трейлър : Линк към трейлър 

## Държава : САЩ

## Година : 1994

## Времетраене : 154 минути

## Субтитри : Български

## Резюме : Тайните на престъпния свят на Лос Анжелис, в които има насилие, ирония, романтика и изненади. Тук се преплитат съдбите на двойка “горили” изпълняващи “мокри” поръчки, боксьор-измамник и неговата разсеяна приятелка, повелителят на тълпата и неговата прекалено уморена от живота съпруга, двама любовници, мечтаещи за промяна в живота си. Всичко това се зъбърква в един сюжет, искрящ от остроумие, професионална виртуалност и интелигентност. “Криминале” направи от Куентин Тарантино не само “култова” фигура на днешното кино, но го изведе в авангарда на съвременните кинеметографични процеси.

Филмът привлича зрителския интерес с невероятната смесица от клишета, пародийни интонации, романтични стереотипи и елементи на брутално насилие. Тарантино щедро използва средствата на киното, за да забърка своя зашеметяващ коктейл, в който демонстрира невероятния си профисионолизъм. “Криминале” позволява на зрителя да се индентифицира със ситуациите и персонажите, както и да се отстрани от техните конкретни постъпки. Освен всичко друго, “Криминале” със сигурност ще се изучава като образец на съвременното, “постмодерното” мислене и фабулиране.