Lincoln / Линкълн (2012)

753
02:29:57
91%
Rates : 12

Lincoln / Линкълн (2012)

## Режисьор : Стивън Спилбърг

## В ролите : Даниел Дей-Люис, Сали Фийлд, Дейвид Стратърн, Джоузеф Гордън-Левит, Джеймс Спейдър, Хал Холбрук, Томи Лий Джоунс, Джон Хоукс, Джаки Ърли Хейли, Брус Макгил, Тим Блейк Нелсън

## IMDB : Линк към IMDB

## Трейлър : Линк към трейлър

## Държава : САЩ

## Година : 2012

## Времетраене : 150 Минути

## Аудио : Българско

## Резюме : Стивън Спилбърг кани ирландеца Даниел Дей Луис, да се превъплъти в ролята на една от емблемите в американската история – Ейбрахам Линкълн. 16-ят президент на Щатите и първият избран от Републиканската партия. Линкълн ще остане в историята с отменянето на робството в Щатите, с подписването на Прокламацията за освобождение, което поставя основите за пълно премахване на робския режим.

Преди церемонията по встъпването му в длъжност седем южни щати се отцепват от САЩ и формират Конфедеративните американски щати като включват в границите си голям брой фортове и друга значима собственост. Тези събития скоро водят до Американската гражданска война, въпреки че самият Линкълн е твърдо против войната и лозунгът под който преминава управлението му е за обединяване на нацията. Днес Линкълн е смятан за един от най-влиятелните президенти на САЩ, допринесъл за голямото световно влияние на страната.