Iceman/ Der Mann aus dem Eis / Otzi / Йоци от Алпите (2017)

1490
01:36:28
90%
Rates : 20

Iceman/ Der Mann aus dem Eis / Otzi / Йоци от Алпите (2017)

## Режисьор : Феликс Рандау 

## В ролите : Юрген Фогел, Андре Хенике, Андре Хенике, Сабин Тамбреа, Мартин Аугустин Шнайдер, Виолета Шравлов, Анна Ф., Аксел Щайн, Паула Ренцлер, Нора Пидер, Анн Брайтлер, Хенри Бучман, Конрад Хочгрубер и др.

## IMDB : Линк към IMDB

## Трейлър : Линк към трейлър

## Държава : Германия, Италия, Австрия

## Година : 2017

## Времетраене : 96 минути

## Субтитри : Български

## Допълнително : Действащите лица в този филм, говорят ранна версия на ретороманския език. Не е необходим превод за разбиране на сюжета.

## Резюме : Йоцталските Алпи през Неолита, преди около 5300 години. Един клан се е настанил в една долина. Лидерът им Келаб трябва да се грижи за опазването на храма им Тинека. Докато Келаб е на лов, селището е нападнато, а цялото племе убито, включително съпругата и сина му. Оцеляло е единствено едно бебе, а Тинека го няма. Заслепен от гняв и болка, Келаб тръгва да търси отмъщение. Издирването на убийците може напълно да промени живота му. Келаб се бори за оцеляването на бебето и срещу природните стихии. Една фатална грешка го превръща от ловец в плячка, а самотата го кара да се съмнява в собствените си действия. Когато открива убийците на семейството си, той трябва да успее да не се превърне в жертва.