Dreamcatcher / Капан за сънища (2003)

3402
02:13:47
87%
Rates : 8

Dreamcatcher / Капан за сънища (2003)

## Режисьор : Лорънс Каздън

## В ролите : Тимоти Олифант, Морган Фрийман, Джейсън Лий, Том Сайзмор, Дони Уолбърг, Томас Джейн, Деймиън Луис и др.

## IMDb : Линк към IMDb

## Трейлър : Линк към трейлър

## Cinefish : Линк към Cinefish.bg

## Държава : САЩ/Австралия

## Година : 2003

## Времетраене : 133 минути

## Субтитри : Български

## Резюме : Сънувате ли нощем?

Джонеси, Хенри, Пийт и Бийвър. Преди двайсет години те бяха просто хлапета от малко градче в Мейн – но хлапета с достатъчно кураж, за да отвърнат смело на жестокостта. Спасявайки странно момче, те неочаквано се сдобиха с нов, пети приятел. Още по-неочаквани за тях се оказаха свръхестествените сили, с които той ги дари – това ги направи още по-близки.

Четиримата вече са мъже – всеки със собствен живот и проблеми, преследвани от спомени за миналото, когато силата им е била по-скоро тежест, отколкото дар.  След като при шокираща злополука един от тях едва не загива, в първия момент те не разпознават завръщането на  тайнствената сила, свързана някак си с детството им.

Но когато се събират на ежегодната си сбирка в ловна хижа насред гората, с очаквания за приятно изкарване, ги връхлита нарастваща заплаха. Отначало пристига един непознат, изгубил се ловец, неподозиращ за смъртоносната зараза, на която е носител. Извива се снежна буря, в която се крие ужасяващо зло… Приятелите отново трябва да открият в себе си необикновени сили.

“Това е наистина първият успешен хорор филм, създаден по моя книга за последните петнайсет години.”  Стивън Кинг