Attila / Атила – вождът на хуните (2001)

2457
02:54:51
90%
Rates : 10

Attila / Атила – вождът на хуните (2001)

## Режисьор : Дик Лоури

## В ролите : Джерард Бътлър, Пауърс Буут, Симон Макинън, Рег Роджърс, Полийн Линч, Стивън Бъркоф, Томи Фланаган, Кърсти Мичъл, Тим Къри и др.

## Държава : САЩ, Литва

## IMDBЛинк към IMDB

## Трейлър : Линк към трейлър

## Година : 2001

## Времетраене : 175 мин.

## Субтитри : Български

## Резюме : Гадателка предсказва на малкия Атила, че един ден ще застане начело на хуните и може би ще управлява света. Годините минават, той се превръща в млад мъж и изглежда предсказанието е на път да се сбъдне. Яростното съперничество с брат му Бледа е единственото нещо, което стои между него и славата. След един грешен ход на Бледа, Атила го предизвиква на дуел и печели както трона, така и жена му – Н’Кара. Уникалните му пълководски умения му помагат да създаде нечувано огромна империя и да се пребори с отмъщения, измами и предателства. На пътя му стои само още един съперник – Римската империя, водена от бившия му съюзник Флавий Етий. Двамата изглежда се уважават, но скоро става ясно, че само един може да е безспорният лидер в срещата между римляни и хуни…

Атила, вождът на хуните, е мечтател, видял в своя народ повече, отколкото самият народ вижда в себе си. Докато хуните са доволни от това да нападат и плячкосват околните народи, Атила гледа отвъд – към възможностите за империя и нов световен ред. Римският генерал Флавий Етий въплъщава най-доброто и най-лошото от последните години на съществуване на Римската империя. Той се движи от една единствена цел: Рим трябва да продължи да управлява света. Два свята се сблъскват, заедно с двама мъже, въплътили ценностите и същността на тези светове.