American Sniper / Американски снайперист (2014)

2719
02:12:39
92%
Rates : 14

American Sniper / Американски снайперист (2014)

## Режисьор : Клинт Истууд

## В ролите : Брадли Купър, Сам Джагър, Макс Чарлз, Брайън Халисей, Джейк Макдормън, Кайл Галнър, Люк Граймс, Сиена Милър, Ерик Клоус

## IMDBЛинк към IMDB

## Трейлър : Линк към трейлър

## Cinefish : Линк към Cinefish.bg

## Държава : САЩ

## Година : 2014

## Времетраене : 132 мин.

## Аудио : Българско

## Резюме : Крис Кайл (Брадли Купър) има мисия да осигури безопасността на своите братя по оръжие по време на мащабно нападение на бунтовници. Въпреки опасностите и проблемите със семейството, Крис успява да преживее четири мъчителни мисии в Ирак и се превръща в олицетворение на бойния дух, но когато се завръща при съпругата си Тая (Сиена Милър) и децата си, той открива, че войната, която трябва да спечели, тепърва предстои.

Филмът е адаптация по книгата на Крис Кайл. Интересното за Крис Кайл е, че е изключително добър снайперист, носещ прозвището ,,Дявола от Рамади’’. Невероятните способности на Кайл да уцелва мишени от разстояние по-далечно от 2км е невероятно. Крис Кайл, военноморски щатски тюлен, бива изпратен на важна мисия в Ирак, целяща да защити колегите си. Смелите му подвизи на бойното поле се предават от уста на уста, а много определят шокиращата му прецизност с оръжието като истинско чудо. Дори достойно печели прозвището ,,Легендата’’. Успоредно с растящото възхищение на съюзниците му, вражеските линии също научават за необикновената му способност и той се превръща в мишена и основна цел. Също така Кайл води и своя лична битка – да продължи да бъде добър баща и съпруг от толкова голямо разстояние. Дори въпреки опасното положение, в което е изпаднал и ограничените контакти със семейството си. Крис изкарва цели четири мисии в Ирак, през които е оправдал очакванията на колегите си, а именно да бъде верен на работата си и, разбира се, точен с мерника. След като се връща при съпругата си и при децата си, той се сблъсква с реалността, а именно, че той е във война, от която не може да се измъкне. Последиците от войната се отразяват на психиката му, а оттам и на взаимоотношенията му със семейството му. Те постепенно охладняват, а той започва да копнее отново да се върне на бойното поле.