Alpha / Алфа (2018)

3052
01:36:30
86%
Rates : 43

Alpha / Алфа (2018)

## Режисьор : Албърт Хюз

## В ролите : Коуди Смит-Макфий, Леонор Варела, Натасия Малте, Мърседис де ла Зерда, Йоханес Хаукур Йоханесон, Прия Раджаратнъм, Йенс Хултен, Марцин Ковалчик, Патрик Фланагън и др.

## IMDB : Линк към IMDB

## Трейлър : Линк към трейлър

## Cinefish : Линк към Cinefish.bg

## Държава : САЩ

## Година : 2018

## Времетраене : 97 мин.

## Субтитри : Български

## Резюме 1 : Действието в епичното приключение „Алфа“ се развива преди 20 000 години по време на последния ледников период. Младеж, който по време на първия си лов с елитния отряд на племето си е тежко ранен и смятан за мъртъв, е изоставен от племето си. В опита си да намери обратния път към дома, младият мъж се сприятелява с ранен вълк, който става негов съюзник в борбата за оцеляване в безмилостната пустош.

## Резюме 2 : Филмът е една история за оцеляването по време на последната “Ледена епоха” – последното заледяване през вюрмската (късноледниковата) епоха. В драмата, след като ловна експедиция се обърква, млад пещерняк се бори с враждебните и опасни обстоятелства в търсене на пътя обратно към дома си. Епичната история се фокусира върху превръщането на кучето в най-добър приятел на човека. Неохотното опитомяване на вълк, изоставен от глутницата му, прераства във взаимно доверие между ранения ловец и новия му съюзник. Двамата разчитат един на друг сред неизброимите опасности, бързайки да изпреварят настъпващата зима.