Ad Astra / Към звездите (2019)

1361
02:03:00
85%
Rates : 14

Ad Astra / Към звездите (2019)

## Режисьор : Джеймс Грей

## В ролите : Брад Пит, Лив Тайлър, Рут Нега, Томи Лий Джоунс, Ан Макданиелс, Доналд Съдърланд, Джон Ортиз и др.

## IMDB : Линк към IMDB

## Трейлър : Линк към трейлър

## Cinefish : Линк към Cinefish.bg

## Държава : САЩ, Китай

## Година : 2019

## Времетраене : 123 мин.

## Субтитри : Български

## Резюме : В научнофантастичния трилър „КЪМ ЗВЕЗДИТЕ“ Брад Пит е елитен астронавт, който ще отпътува до края на слънчевата система, за да открие изчезналия си баща и да разкрие мистерия, която застрашава оцеляването на нашата планета.

Неговото пътешествие ще разкрие тайни, които оспорват самия произход на човешкото съществуване и мястото ни във Вселената.

Още преди да остави без въздух публиката във Венеция, този най-амбициозен филм на Джеймс Грей (снимал все необичайни неща като Малката Одеса, Имигрантката или Изгубеният град Z) беше очакван напрегнато като следващия човешки полет в дълбокия, черен Космос. След първите му прожекции вече е сигурно, че това е новата психологическа сай-фай опера, която ще подсети едни за Кубрик, други за Нолан, но по-важното – ще предизвика екзистенциално ехо вътре в собствения мрак на всеки. В роля, която е толкова тиха и обрана от маниери, че сякаш изобщо не играе, Брад Пит е Рой Макбрайд – астронавт, изпратен оттук към Нептун, за да търси своя отдавна изчезнал в Космоса баща (Томи Лий Джоунс), но това е само лъскавата и наглед сантиментална страна на тайната му мисия. Под скафандъра Рой, чийто пулс на самотен самурай никога не надвишава 80, остава лице в лице с демоните си и сърцето му започва да препуска. “Накрая синът понася греховете на баща си”, казва той, докато корабът му се отдалечава в бездънната тъмнина на Вселената, и това не е само добре познато клише. С върховната си операторска работа, дизайн и саундтрак, филмът е като симфония за човешката самота, която минава през ужасни изблици на насилие и достига кресчендо там, където няма кой да те чуе, когато викаш баща си.